Herkkujen Ranska

 

 

Parisii-Reims-Epernay – champagnereissu to su 13-16.12.2018

Stressaava joulunalusviikko vai piristävä, rento champagne-matka to-su 13-16.12.2018? Taidetta, shampanjaa, joulufestivaali, kaikki hoidettu puolestasi, ja mukana vuoden 2018 positiivisimmaksi hankolaiseksi valittu matkatoimistoyrittäjä, opas, pianisti: minä, Leena Immonen. Puhun sujuvaa ranskaa, joten olet hyvissä käsissä eikä sinun tarvitse muuta kuin skoolailla ja nauttia! Matkalle mahtuu vain 11 henkeä, joten senkin puolesta reissu on mukava – ei jonotusta, ei isoa bussia, Pariisissa voimme liikkua paluupäivänä metrolla, ja hoidan vielä matkalaukutkin puolestamme suoraan kentälle paluupäivänä, joten voimme liikkua vapaasti Pariisissa.

Finnairin lennot saa juuri nyt, syyskuussa 2018 hintaan 185 € ( 9.25 – 11.30, 19.00 – 23.00). Lentolippu sisältyy pakettihintaan 892,00 €/hlö, jolla saat myös hotelliyön aamiaisineen Reimsissä, vierailun Reimsin upeassa katedraalissa, opastetun vierailun maistiaisineen Veuve Clicquot- ja Taittinger-champagne-taloissa, 2 yötä Epernayssä,  champagne-alueen pääkaupungissa keskellä kaupunkia (aamiaisineen), vierailun ja maistelut Moët &  Chandon-talossa, ja lisäksi paluumatkalla yksityisellä champagne-tilalla, sekä matkalaukkupalvelu Pariisissa – laukut hoidetaan puolestamme oikeaan terminaaliin sillä aikaa kun me nautimme Pariisista paluupäivänämme! Silloin ehditään käydä vaikka Musée Marmottanissa, hienossa porvariskodissa, jossa on pysyvä Monet-näyttely ja esim. impressionistiryhmän ainoan naisen, Berthe Morrisot’n töitä (ei kuulu hintaan, siillä voimmehan valita jonkin muunkin kohteen!).

Lentojen buukkaamisella ja champagne-vierailujen buukkaamisella on kiire, sillä joulufestivaali tuo Epernayhyn paljon ihmisiä. Hotellin olenkin jo varannut tammikuussa, nyt sieltä ei enää saa minkäänlaista majoitusta. Ilmoittaudu pikaisesti: leena.immonen@saaritours.fi, 040 840 7679

 

DORDOGNE – HERKKUJA, PYHIINVAELLUSKOHTEITA, TEMPPELIHERROJA, LUOLIA, VIINIÄ, PIKKUKAUPUNKEJA…

Lounais-Ranskan alue Lot/Dordogne on erityisen tunnettu herkuistaan: hanhenmaksaa, tryffeleitä, oliiveja, luumu- ja pähkinäpuita, viiniä, upeaa leipää, suklaata ja vielä erityisen herkullista vuohenjuustoa…SaariToursin matka huomioi ruokakulttuurin, muttei suinkaan keskity vain siihen. Käymme esim. ”gondolireissulla” yli 100 m syvyydessä valtavissa luolastoissa. Koet myös korkeisiin kallioseinämiin rakennetut kylät, kuten pyhiinvaeltajien Rocadamadourin. Käymme pienellä viinitilalla, saamme erikoismaisteluvierailun herkulliseen, pieneen suklaatehtaaseen, joka ei koskaan ennen ole ottanut vieraita vastaan…

Asumme Souillacin kaupungin keskustassa hotellissa, jolla on erittäin tasokas keittiö.

TOULOUSE, jonne yleensä lennämme, on Ranskan avaruus- ja ilmailukeskus, joten niistä kiinnostuneille on helposti tarjolla räätälöity paketti, 3 päivää Toulousessa, loput Souillacissa ja sen tienoilla.

Esimerkkimatka ryhmälle

Tälle matkalle otan min 25, max 40 matkailijaa. Parhaat ajat ovat huhti-toukokuu ja syys-lokakuu, jolloin Dordognessa on ihanan lämmintä muttei vielä hirveä helle tai toisaalta sadekausi.

Pakettiin kuuluu lento Hki-Toulouse-Hki (välilasku), kuljetus Dordogneen, majoitus 2 hengen huoneessa, retki tryffelitehtaaseen, suklaatehtaaseen, luumuviinatislaamoon ja vuohenjuustolaan, opastetut retket Sarlatin kaupunkiin, St. Lapopie de Cirquen sekä Rocamadourin kaupunkeihin,  vierailu Padiracin mahtavassa esihistoriallisessa luolassa venereissun kera ja vielä vierailu pienellä viinitilalla. Lähikaupunkimme Souillac on sekin mukava, ja sen supermarketti on käsittämättömän hieno. Sellaisia kalapöytiä ei Suomessa näe edes pääkaupungin hienoimmassa kaupassa!

Hinta: 610 €/hlö 30 hengen ryhmässä plus lentolippu. Hintaan sisältyy vierailut ohjelman mukaan, lounas joka päivä, Leenan opastus aamusta iltaan, majoitus 2 hengen huoneessa, aamiaiset.

Navigation à Saint-CIrq-Lapopie

10-vuotiaan Olivian palaute lokakuun 2017 matkasta Dordogneen (itse tehty kirjekuorikin!):

dav

dav

Kiitos itsellesi, Olivia, olit uskomattoman reipas ja osallistuit kaikkeen, ja vielä maistelitkin kaikkea! Leena

Matka Champagneen lokakuussa 2017 – Lensimme Pariisiin, asuimme Reimsissä ja Epernayssa ja kiertelimme champagne-taloissa maistellen ihanuuksia.

Palautetta

Bonjour Leena !

Kiitos sinulle järjestämästäsi mukavasta reissusta ! Aina kun on sinun reissuillasi, niin tietää, että kaikki järjestyy ja on turvallista olla mukana

Irma Munter

Palautetta Yrittäjien matkalta Dordogneen 22-26.4.2015:

Hei Leena !

Terveiset täältä Loviisasta !  Olemme hyvin tyytyväisiä järjestämääsi matkaan. Kaikki sujui kuin rasvattu ilman ongelmia ja sääkin tuki  meitä kohteiden mukaan. Seutu sisälsi tosiaan monipuolisia kohteita ja varmaan jäi paljon näkemättä mutta hyvä sukellus kuitenkin alueelle ja Ranskan monipuoliseen lähitila- ja pienmuotoiseen monen sukupolven kantamaan  yrittämiseen. Huolimatta siitä olivat  monet  yrityksistä pystyneet levittämään tuotettaan ympäri maataan ja maailmallekin.

Matkaseura  tuki mielestäni yritteliästä matkaamme. Todella hienoa oli saada myös loppuhuipennus kun pääsimme vierailemaan viinitilalle kuljettajamme avulla.

Keväiset terveiset

Ditty ja Kalev Ilonen ,

Arkkitehtuuritoimisto Ilonen&Lautamo Ky Mariankatu 22 A1 07900 Loviisa Finland