Italia

TOSCANA – JUURI NIIN IHANA KUIN KUVITTELIT!

Tänne halajan aina uudestaan! Ruoka, viiniviljelmät, oliivilehdot, historialliset kukkulakaupungit, taide, historia…Ei ihme että Toscana on niin suosittu! Parasta täällä kuitenkin ovat ystävälliset ja vieraanvaraiset ihmiset, joita tapaat aina minun reissuillani. MInä puhun italiaa, sinun ei tarvitse huolehtia mistään!

Lucignanon portti ja ihana suutari-kenkakauppa

Lucignanon portti ja ihana suutari-kenkäkauppa

Maistelemme viinejä, käymme oppaan kanssa Firenzessä, katsastamme lempipaikkani Sienan, syömme Toscanan parhaat jätskit Cortonassa, ostamme luomuviinejä ja -juustoja, käymme myös Toscanan helmessä Firenzessä vain pääkohdat mainitakseni. Ehkä puoleksi päivää riittää loikoilla uima-altaamme reunalla ihanassa pikkukaupungissamme, jossa on 7 kirkkoa, 12 ravintolaa ja pieni mutta ah niin hieno museo? SaariToursin matkoihin sisältyy aina myös yllätyksiä, jotka tekevät matkastasi unohtumattoman, sen takaan. Pääset paikkoihin joihin ei kaikilla paikallisillakaan ole asiaa…

Lucignano iltavalossa

Lucignano iltavalossa

1 päivä:

Finnairin suora lento Hki-Rooma 07.50 – 10.15, sitten 2 ½ tunnin kuljetus kauniiden maisemien läpi Toscanaan, pikkukylään, kukkulalle tietenkin. Jos nälkä yllättää, nautimme lounaan erikoisessa Orvieton kaupungissa.  Majoitumme sitten kyläämme, nautimme olostamme, ja kun jaksamme vähän kävellä, opastan teitä Lucignanossa, ja vien sen pieneen mutta ah niin hienoon museoon.

2. päivä

Käymme paikallisella viinitilalla, Voit tietenkin ostaa viinejä tilalta! Matkamme jatkuu sitten n. ½ tunnin päähän Cortonaan, jossa syömme lounaan ravintolalla, jonka tarjoaa sellaisen näkymän ettei parempaa, Cortona kun on 600 metrin korkeudessa. Cortonassa on vaikea olla shoppaamatta..Mitä sanot tästä: jos shoppaat eräässä tietyssä kaupassa, sinulle tarjotaan automaattisesti kahvit, ja jos ostat sieltä jotakin, saat mukaasi punaviinipullon? Eikö se ole jo shoppaajan unelma? Cortonassa on myös etruskimuseo, jossa sinulla on aikaa käydä. Cortonassa kerron teille tästä merkillisestä kansasta, sen tavoista, ja miten se näkyy Toscanassa.

Näkymä Cortonasta

Näkymä Cortonasta

3. päivä

Lähdemme vierailulle ompelimoon, jolla on myymälä Helsingissäkin! Sartoria Rossi on perinteikäs perheyritys, jolla on maailmanlaajuinen asiakaskunta. Tänne et normaalireissulla pääse, eikä vierailu täällä ole ihan satavarmaa joka reissulla, mutta aina voi yrittää!  Jatkamme sitten omaan suosikkiini Sienaan, jossa nautimme lounaan, ja kerron teille Sienan jännästä Palio-traditiosta, sen Contradoista eli kaupunginosista ja kuinka historia on täyttä totta tässä ainutlaatuisessa kaupungissa. Pystyn luultavasti järjestämään käynnin eräässä museossa, joka yleensä on turisteilta suljettu. Sienasta meidän on helppo ostaa vaikka mitä herkkuja mukaamme illaksi, ja nautimme hankintamme puutarhahotellin katetussa puutarhassa. Tännekin pyrin järjestämään teille kivan yllätyksen joka kruunaa iltamme!

Piazza del Campo, Siena

Piazza del Campo, Siena

Mitähän nämä ovat - se selviää Sienassa!

Mitähän nämä ovat – se selviää Sienassa!

4. päivä. Jos halutaan nähdä Firenze, tänään on sen vuoro. Kaupunki on kiireinen ja kuhiseva, mutta teen parhaani jotta päivästä tulee leppoisa. Käymme mm. Bobolin puutarhassa, Michelangelon kukkulalla, ihastelemme mieletöntä Duomon kupolia, käymme lounaalla. Jos olette kiinnostuneita taiteesta, buukkaan meille liput Palazzo Pittiin (josta pidän enemmän kuin Uffizista). Firenzessä näemme mm. torin, jonka mukaan futiskenttä on saanut mittansa!

Vaihtoehtoja riittää – esim. Montepulcianon ja Pienzan hienot kukkulakaupungit, jos halutaan rauhallisempaa menoa.

Brunellschin kupoli Firenze

5. päivä

Vietämme hetken aikaa Roomassa – täytyyhän sekin nähdä. Suomalainen opas kierrättää meitä bussilla ja kävellen ”ikuisen kaupungin” keskeisillä paikoilla, ja syömme lounaan Colosseumin korttelissa. Päivän lopuksi lennämme Helsinkiin – lentomme lähtee klo 19.45 ja saapuu 00.05.

Hinta: 683 €/hlö plus lentolippu kahden hengen huoneessa puutarhahotellissa (italialainen aamiainen kuuluu hintaan).Yhden hengen lisä 140 €.

Hintaan sisältyy

– majoitus kahden hengen huoneessa puutarhahotellissa

– italialainen aamiainen
– Lounas (ilman juomia) Sienassa, Cortonassa, Firenzessä tai Montepulcianossa, Roomassa ja Orvietossa, eli joka päivä
– opastetut ja tulkatut käynnit viinitilalla ja Sartoria Rossissa
– Leenan opastukset ja tulkkaukset koko matkan ajan
–  kuljetukset: Rooma-Lucignano (kylä jossa asumme), jokaisen päivän kuljetukset
– yllätyksiä

Olen auktorisoitu matkaopas, puhun sujuvaa italiaa, tunnen Toscanan. Minun ystäväni ovat sinun ystäviäsi!

Tälle matkalle otan min 18, max 36 matkustajaa.

Lisätiedot: leena.immonen@saaritours.fi, 040 8407679